מרק חרירה מומלץ
מרק חרירה (גרסת כח החמש למרק חרירה של השף אבי לוי)
רכיבים:
1 כוס עדשים שחורות - מומלץ אחרי השרייה של לילה אך לא חובה.
2 כוסות גרגרי חומוס, המידות הן אחרי השרייה ובישול (ממליצה על גרגרי חומוס מסוג הדס)
1/2 כוס גריסי פנינה
5 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
1 בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
צרור כרפס גדול (סלרי)
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
מומלץ מאוד: כוס וחצי ציר עוף/ ירקות
תיבול:
כורכום
כמון (לפחות כפית)
מלח
פלפל שחור
פפריקה אדומה
3-4 לימונים סחוטים
אופן ההכנה:
מתחילים בטיגון הבצל עם כף שמן ואחרי שמזהיב נוסיף את השום, עשבי התיבול, חומוס ועדשים למשך כ 2 דקות.
נוסיף את קוביות העגבניה ונבשל כ 20 דקות על אש נמוכה.
מוסיפים את ציר העוף/ירקות (למתכון צמחוני) + מים ומבשלים עוד כ 45 דקות עם מכסה סגור (מתוך זה ב 25-30 דקות האחרונות נוסיף את הגריסי פנינה) עד שהכל מתרכך. מתבלים ומוסיפים את הלימונים הסחוטים (אפשר גם ישירות לצלחת אם מעדיפים)
המתכון מכיל כ 1300 קלוריות - 16 מנות של פחמימה וחלבון יחד.
אם יש לך תפריט של 1200/1300 לדוגמא אז 3 מנות חלבון + מנת פחמימה = 4 יחידות של פחמימה וחלבון = רבע סיר.
